Avoinna tänään
ma-pe 8.30 - 21, la 10-18, pyhäpäivinä 12-18

Palvelut

Palvelut


Reseptilääkkeiden suoratoimitus

Reseptiasiakkaille on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Omaa vuoroa odotellessasi voit istua tai tutustua apteekin palveluvalintahyllyihin. Reseptiasiakkaiden palveluun on käytössä viisi suoratoimituspistettä. Lääkemääräyksen toimituksesta vastaa sama farmaseutti tai proviisori alusta loppuun asti. Reseptilääkkeitä koskeva lääkevaihto toteutetaan joustavasti asiakkaan toiveiden mukaisesti. Varastorobotti tehostaa lääkkeiden toimitusta, jolloin henkilökohtaiseen lääkeneuvontaan jää enemmän aikaa. Lääketietokanta ja yhteisvaikutusohjelma mahdollistavat monipuolisen lääkeinformaation antamisen.

Suoratoimituspisteissä sinulla on mahdollisuus rauhassa keskustella omaan lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä. Samalla voit keskustella myös itsehoitoon liittyvistä asioista. Sinun ei tarvitse erikseen jonottaa kassalle, koska suoratoimituspisteessä voit maksaa kaikki ostoksesi.


Sähköinen resepti (eResepti)

eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Se tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Reseptikeskuksen rekisterinpitäjä on Kela. Valtakunnallinen Reseptikeskus sisältää kaikki sähköiset reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät.

Reseptikeskuksen tietojen perusteella mikä tahansa sähköisen reseptin käyttöön ottanut apteekki voi toimittaa lääkkeet. Apteekki hakee reseptitiedot Kela-kortissa olevalla henkilötunnuksella. Jos haet toisen henkilön lääkkeitä, tulee sinulla olla mukana hänen Kela-korttinsa ja luettelo ostettavista lääkkeistä. Jos lääkäri on tulostanut potilasohjeen, se kannattaa ottaa apteekkiin mukaan. 

Apteekkimme otti eReseptin käyttöön ensimmäisenä apteekkina Suomessa, minkä ansiosta farmaseuttisella henkilökunnallamme on jo paljon kokemusta sähköisten reseptien toimittamisesta.

Reseptien uusiminen

Resepti on voimassa pääsääntöisesti kaksivuotta sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä lukien edellyttäen, että reseptissä on lääkettä jäljellä. Tämän jälkeen resepti on uusittava, vaikka lääkettä olisi vielä reseptissä jäljellä. Tarvittaessa uusimme reseptisi, jos tilanteesi ei vaadi lääkärin vastaanotolla käyntiä. Kaikkia reseptejä ei voida uusia apteekin kautta (esim. unilääkkeet), vaan ne on itse toimitettava lääkärille uudistamista varten.

Sähköisen reseptin uusimista voit pyytää joko apteekin tai terveydenhuollon yksikön kautta. Uusiminen kestää keskimäärin 1 - 8 päivää. Terveydenhuollon toimintayksikkö ilmoittaa sinulle, jos reseptiä ei uusita. Toisen henkilön puolesta asioidessasi uusimispyynnön voi jättää apteekissa vain potilaan kirjallisen suostumuksen perusteella. Suostumuslomakkeita on saatavana apteekista tai tulostamalla kaavake kanta.fi- sivustolta.

Itsehoitotuotteet

Apteekissamme on laaja valikoima erilaisia itsehoitotuotteita ja kosmetiikkasarjoja. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on aina valmis palvelemaan ja keskustelemaan kanssasi tuotteisiin sekä hoitoihin liittyvistä kysymyksistä. Tavoitteenamme on valita sinulle parhaiten sopiva tuotevaihtoehto monipuolisesta tuotevalikoimastamme. Tarvittaessa opastamme ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos itsehoitovalmisteilla ei voi hoitaa kyseistä sairautta tai sen oireita.

Lääkejätteet

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelylaitokselle hävitettäväksi.

Apteekki ottaa vastaan ainoastaan oikein lajiteltuja ja pakattuja lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Muita lääkejätteitä apteekki ei ota vastaan. Tällaisia ovat esimerkiksi kemikaalit, ravintolisät, luontaistuotteet, perusvoiteet ja kosmetiikka.

Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Lajittele ja palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tabletit, kapselit ja nestemäinen lääkejäte:
    • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa liuskoista.
    • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa (pullo, tuubi tms.)
    • Palauta tabletit, kapselit ja nestemäiset lääkejätteet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Erityistä huomiota vaativat:
    • Palauta kukin näistä neljästä jätelaadusta erikseen pakattuna, ja anna pakkaus apteekin henkilökunnalle. Kerro aina mitä palauttamasi pakkaus sisältää.
    • Jodia ja sisältävät lääkkeet tulee aina palauttaa erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, Betadine-valmisteet, lodosorb-voiteet
    • Ruiskut ja neulat tulee palauttaa erillään muista lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
    • Elohopeaa sisältävät kuumemittarit tulee palauttaa erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
    • Paristot palautetaan erikseen.

Lääkehoidon arviointi

Koneellinen annosjakelu

Annosjakelupalvelussa apteekki toimittaa asiakkaan annosjakeluun soveltuvat lääkkeet kahden viikon erissä pakattuna annospusseihin, joihin on selkeästi merkitty asiakkaan nimi, lääkkeiden nimet ja tablettien ottoajankohdat. Ennen annosjakelun aloittamista apteekki tarkistaa lääkkeiden yhteisvaikutukset, päällekkäisyydet ja ottoajankohdat apteekkiin toimitetun lääkelistan pohjalta. Annosjakelupalvelussa apteekki huolehtii myös reseptien uusimisesta.

Lääkehoidon tarkistus -palvelu

Lääkehoidon tarkistuksessa käydään läpi asiakkaan lääkityksen mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet, annosten oikeellisuus sekä ottoajankohdat. Myös lääkityksen taloudellisuutta tarkistetaan, lähinnä kelakorvaukset ja lääkevaihtomahdollisuudet.

Lääkehoidon arviointi (LHA) -palvelu

Lääkehoidon arviointi on laajempi lääkityksen arviointi, jossa käsitellään mm. lääkehoidon vaikuttavuutta, haittavaikutusriskejä ja hoitosuosituksia. Arvioinnissa otetaan huomioon reseptilääkkeiden lisäksi myös itsehoitovalmisteet. Palveluun kuuluu myös asiakkaan haastattelu. Lääkehoidon arvioinnin tekee Lääkehoidon arvioinnin asiantuntijakoulutuksen suorittanut farmaseutti.

Lisätietoja palveluista saat apteekista!

Share by: